Thursday, April 08, 2010

Clash of the Titans



aiseh
bile baca balek entry lama2
rajin nau aku mengarang ribiu dulu2
skang bukan malas
tapi siyes aku tade masa!
aku bukan jenis ngarang tangkap muat je
mesti detail nye lah

baikla
mula2 kene letak gamba yg menggegarkan napsu dulu

ni lah hero
yg mula2 aku tengok dia dlm citer Terminator Salvation, outdoing Christian Bale dan menyelamatkan francais tersebut
lepas tu slang Australian dia yg macho gile dalam Rogue
pastu mcm baisak la
citer yg besh tapi tak baper besh - Avatar, sebagai Hero gak
Hero yg flawed

dia mmg slalu berlakon jadik anti-hero, atau unexpected hero, atau hero yg flawed kan
tu la yg besh dia neh
tambah la ngan muka tade la hensem
dan tak baper tinggi
dan body pon biasa2 je
yg penting karisma beb



sape2 yg familiar dengan kesah Greek Gods yg tahyul zaman dulu kala
nama2 familiar mcm 3 tuhan adik bradik yg giler koser dan sgt poyo; Zeus, Poseidon dan Hades
dan nama2 mcm Medusa, Athena, Apollo, Aphrodite, Aries dan lelain la byk sgt tuhan tahyul lah

ekceli aku tak minat sgt pon
lagipon aku dah tgk citer yg lebeh kurang 'Percy Jackson' kan
versi budak2 je
ni kira versi untuk budak2 tua sket

citer similar ngan Percy Jackson
pasal Perseus, the demi-god
cuma dlm citer ni Perseus ni anak haram Zeus, bukan Poseidon
dan kesah Medusa mcm jadik sgt tragis di sini

ada la perang antara manusia dan tuhan2 yg tahyul ni, mcm manusia derhaka ngan tuhan2 lah
sebab tuhan2 dia mmg jahat giler koser tamak kaki pompuan dan bodoh sombong

Perseus ni mcm mangsa keadaan je
mak bapak mortal dia jadik colleteral damages sebab perang bangsat ni
kira dia nak revenge la
belawan ngan resakse tu dan makhlok tahyul ni
action semata2


heroin dia ekceli ada 2
Andromeda, putri berjiwa rakyat yg nak kene sacrifice untuk resakse gorgon bernama kraken
dan Io, immortal yg kene sumpah sebab tamau jadik gepren salah sorg tuhan tahyul neh
betapa lemahnye tuhan2 yg bodohnye
dan juge bangang
dan juge dengki khianat
tak heran la korg kene maki sampai mampos ngan manusia2 itu

dari segi action dia mmg besh la
jalan citer simple sgt
chenta2 tade
Andromeda mcm bagi2 hint soh Perseus ngurat, tapi Perseus tamau hahah
efek dia mcm cheap sket kot
Medusa tak real
mcm efek byg sgt

Medusa has always been one of my favourite monsters
sebab the idea of pompuan berambut ular yg buleh turn GUYS into stone is so fucking cool

tapi scenery dia breathtaking
dan Sam Worthington is so cool okeh

aku ekceli mcm kenal je minah yg belakon Andromeda tu
owh dia penah belakon dalam Angel jadik Gwen yg ade koser elektrik tu

paling klaka Ralph Fiennes sebagai Hades buat sore Voldermort okeh
aku dgr dia cakap aku mcm eh, hairy Voldermort! hahahah

overall, tade la memorable sgt
sebab bila aku tgk cite ni je aku mcm tekenang Troy
Troy byk elemen2 annoying seperti contoh Orlando Bloom dan unnecessary jewang2 sedeh2 nye part
tapi Troy is an epic
so Clash of a Titans is not an epic movie
mcm tone down sket nak bagi budak2 tengok ke ape
sebab for a PG13, dia sepatutnya lagi byk bloody scene dan explore sumer watak2 makhluk2 lain yg besh
at least byk lagi la watak2 tuhan2 tahyul yg besh
ni depa buat mcm sumer tuhan2 sgt jahat
even Athena tu digambarkan sebab narrowminded heartless bitch (kalo ikut kesah Medusa yg dipaparkan kat dlm cite ni lah)

tu je la kot komen aku
leh la tengok kot
kalo expect grand gilerrrr ke epic gilerrrr ke, tade la sgt
biasa je
tapi enjoyable la

aku paling woot ending dia okeh
Perseus and HER deserve each other okeh
hahahah
aku suke sgt


hint~
Gemma Arterton sgt annoying dalam Quantum of Solace
dan aku expect dia annoying dalam Prince of Persia jugak (sebab aku tgk berkali2 trailer dia sampai nak muntahijo dah)
tapi dlm ni watak dia strong dan besh
dan mcm lawa plak walopun annoying

ok lah tu je

3 comments:

eksp said...

kadang2 aku rasa percy jackson lagi best kot olahan citer dia..

cuma citer nih, pelakon lagi hebat la...

hidup Io.. haha

Sang Penulis said...

Try main God of War 3, pastu tengok cite ni. Mesti rasa cite ni sampah gile =|

faith said...

i luv sam worthington forever!!