Wednesday, June 17, 2009

dasar penipo

aku kdg2 hangen ngan org suka cari duit yg pakai referral2 tu
yg slalu spam merata dengan url mcm ni http://cariduitsenang.com/index.php?referid=12345
dah la mende ni menipo
jual e-book la pekejadah
jual prepaid tapi kene pakai referral la pekejadah
kene masuk 20 hengget 30 hengget pastu dok mengangkang kunun2 duit masuk
aku tak tengok lagi org yg guna mende alah ni jadi jutawan pon

ok fine, tu cara dia cari duit la kan
PALING aku hangen, yg jenis menipo mcm ni
aku ni ekceli suka klik2 kat status org kat ym
bayangkan aku klik mende alah seperti dlm gamba ni, kuar website lain
owh sorry, mmg bukan website cariduitsenang pekejadah
tapi melaun ni letak tajuk sikit punya besh
bila klik kuar mende lain
kalau la kunun dia menang hadiah ke duit ke dengan guna cara ni, pastu kasik makan anak binik, tu apa hukum dia tu
duit tu buleh masuk perot ke?
(ni ayat manusia tgh hangen)

aku nak je spam melaun ni dengan virus krungkrang tu, tapi lantak la
aku cuma mampu maki hamun je la
what the fish!


Friday, June 12, 2009

Dollhouse

aku dah lamaaaaaaaaaaaa
sat nak kasik panjang harkat lagi
lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak layan citer tv donlod
walopun citer yg aku obses mcm House ngan Supernatural
ah tade masa laa
aku ni meticulous plak tu
kene ada subtitle lah
kene susun dalam satu folder lah
pastu sayang nak delete
sumer aku burn la plak dalam dvd
kalo tade masa nak burn, bersawang la dalam hdd aku amek space kan
adeh

yg aku burn lama2 dulu pun byk tak sentuh lagi
adeh
ada plak citer yg aku suka dah kene kensel
adeh

takpe2
tadi aku gugel2 gamba2 pakwe hensem
tiba2 jumpa ada citer baru
ekceli tade la baru sgt
dah tamat satu season dah pon
so aku terai la donlod pilot nye episod

citer ni ha
Josh Whedon nye citer plak tu
ish



Eliza Dushku jadik heroin
aku baca sinopsis dia tak paham sgt ekceli
sebab aku percaya ngan Josh Whedon yg slalu jugak la buat citer2 besh (Angel, BTVS, Firefly)
dan aku mmg minat minah ni, aku terai la tengok
ish buleh layan la jugak
disebabkan tenet opis aku laju berdesup dan buleh donlod satu episod dalam tempoh semenet dua je,
aku dah layan sampai 3 episod
mcm buleh tahan la jugak

citer dia mcm ni
ada satu organization
dia mcm simpan org2 yg buleh imprint memori ngan personaliti (yg depa panggil sebagai Active), ikut yg mana client depa nak la
lepas abis satu keje, Active ni dibuang sumer memori balek
jadi mcm jasad bernyawa balek
ni fokus dekat watak Echo (Eliza Dushku) ni, dia punya background tak abis citer lagi
tapi mcm agak menarik la

selalunya kalo citer yg aku dah rasa lemau lepas 2 episod, aku dah stop layan
sebab buang masa aku
ni mcm nak donlod sampai satu season haha

tengok lah camne

ni ha link dia kalo nak tau lebeh lanjut
Dollhouse @ wikipedia

tududu~

post signature

Wednesday, June 10, 2009

tidak menjawap soklan

aku ada this one annoying habit
annoying bagi org len la, bukan bagi aku
mcm bila org tanya soklan, aku tak bagi jawapan yg depa nak
aku mmg tak pasan mula2 habit aku camni
tapi bila pk2 balek mmg agak menjengkelkan la haha

contoh:

1.

abah: ramai tak org kat giant tadi?
aku: ada

--------

2.

abah: hang sempat tak singgah tengok adik tadi?
aku: kunci tadak

--------

3.

abah: nak balik sendiri ka ngan abah
aku: balik lambat

--------


maksud aku:

1. ada la org kat giant, aku tak sure ramai ke tak, tapi q mcm pendek je
2. kunci tade tu maksudnye aku sempat singgah tapi kunci umah adik aku tade
3. balik lambat tu maksudnye aku balik sendrik la haha

rasa nak lepuk je kan sengihnampakgigi

post signature

Tuesday, June 09, 2009

when my maternal instinct kicks in...

aku pemilih sket kalo suka budak2 ni
bukan sumer aku leh suka lah
ikut instinct aku je ni
kdg2 secomel camne pon si tecit tu kalo aku tamau, aku tamau la
gile kijam kan aku ni pemilih wahahahaha

kalo nampak aku ni mcm layan anak orang2 ni bagi manja2 sket, bercakap tanpa henti, layan main sampai tengah malam tu maknanya aku mmg betul2 suka dan jatuh sayang la
kalo aku layan ala kadar je aku buat bodo je ape, jgn kecik hati eh

(tu blom aku citer lagi prasaan aku bila tengok baby baru dibranakkan
so jgn harap baby yg baru kuar perot tu aku akan cakap cumel ok!)

dulu masa aku form 5 sampai lepas spm aku jadi babysitter budak2
kira dah ada pengalaman la dukung baby 5 jam sambil dia memekak2 kat tlinga aku ngan baju aku basah ngan air lior depa yg meleleh2 tu
kalo mama depa tinggal kat umah semalaman, aku kene bangun kul 2-3 pagi kalo depa memekak2 berbunyik tuka pampers depa yg agak busok jugak la tu
tapi i didn't mind
tatau la anak sendrik nanti aku meroyan ke ape wakakakaka

tah la
budak2 yg aku suka ni biasanya mcm manja walopun hyperaktip
aku lemah ngan yg manja2 ni

budak2 yg aku pantang dan rasa nak sepak je, jenis yg hyperaktip pastu kuang hajor pastu degil tanak dengar cakap
ha spesis camni aku mcm nak sadung kaki kasi depa jatuh tergolek

wwoo aku slalu buat ni kat giant ke kat kapor ke
yang mak bapak bawak budak2 gi supermarket tapi bia anak2 depa berkeliaran mcm monyet terlepas zoo mcm citer jumanji tu
aku kadang2 purposely langgar je depa ni ngan troli wakakakaka

honesty is the best policy

post signature