Friday, June 12, 2009

Dollhouse

aku dah lamaaaaaaaaaaaa
sat nak kasik panjang harkat lagi
lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak layan citer tv donlod
walopun citer yg aku obses mcm House ngan Supernatural
ah tade masa laa
aku ni meticulous plak tu
kene ada subtitle lah
kene susun dalam satu folder lah
pastu sayang nak delete
sumer aku burn la plak dalam dvd
kalo tade masa nak burn, bersawang la dalam hdd aku amek space kan
adeh

yg aku burn lama2 dulu pun byk tak sentuh lagi
adeh
ada plak citer yg aku suka dah kene kensel
adeh

takpe2
tadi aku gugel2 gamba2 pakwe hensem
tiba2 jumpa ada citer baru
ekceli tade la baru sgt
dah tamat satu season dah pon
so aku terai la donlod pilot nye episod

citer ni ha
Josh Whedon nye citer plak tu
ish



Eliza Dushku jadik heroin
aku baca sinopsis dia tak paham sgt ekceli
sebab aku percaya ngan Josh Whedon yg slalu jugak la buat citer2 besh (Angel, BTVS, Firefly)
dan aku mmg minat minah ni, aku terai la tengok
ish buleh layan la jugak
disebabkan tenet opis aku laju berdesup dan buleh donlod satu episod dalam tempoh semenet dua je,
aku dah layan sampai 3 episod
mcm buleh tahan la jugak

citer dia mcm ni
ada satu organization
dia mcm simpan org2 yg buleh imprint memori ngan personaliti (yg depa panggil sebagai Active), ikut yg mana client depa nak la
lepas abis satu keje, Active ni dibuang sumer memori balek
jadi mcm jasad bernyawa balek
ni fokus dekat watak Echo (Eliza Dushku) ni, dia punya background tak abis citer lagi
tapi mcm agak menarik la

selalunya kalo citer yg aku dah rasa lemau lepas 2 episod, aku dah stop layan
sebab buang masa aku
ni mcm nak donlod sampai satu season haha

tengok lah camne

ni ha link dia kalo nak tau lebeh lanjut
Dollhouse @ wikipedia

tududu~

post signature

2 comments:

kuizikel said...

wei penah layan citer weeds? bersiri gak n yang ni tak ditayangkan kat msia... dia citer pasal suri rumah jual weeds... best a layan..

sharpie sHa said...

eh cite nie dpt sambung ke next fall? aku dengar2 kene kensel. betul ke?